Tabere de cartier în sectorul 6

Primăria sectorului 6 anunţă pe site-ul său în perioada 21 iunie – 2 iulie 2010 tabere de cartier pentru copii cu vârsta între 7 si 12 ani.

Incepand din aceasta saptamana, peste 70 de copii din sectorul 6 participa la tabere de cartier organizate la initiativa Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 in incinta scolii Generale nr. 167 din cartierul Crangasi, respectiv scolii Generale nr. 157 din cartierul Militari, din Bucuresti.
Proiectul are ca scop includerea copiilor defavorizati, care nu au posibilitatea de a merge in tabere la mare sau la munte, intr-un program de educatie non-formala si de petrecere a timpului liber pe parcursul vacantei de vara. Ca o noutate, anul acesta, activitatile din tabere sunt sustinute, pe langa psihologii si animatorii angajati ai DGASPC Sector 6, de un grup de liceeni voluntari de la Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi”.
Liceenii care s-au aratat deschisi sa participe in tabere au fost pregatiti inca din luna aprilie de catre specialistii DGASPC Sector 6 in ceea ce priveste comunicarea cu copiii, jocuri, animatie etc., urmarindu-se prin aceasta componenta a proiectului responsabilizarea si implicarea tinerilor in activitati specifice de voluntariat in cadrul comunitatii.
In perioada 21 iunie – 2 iulie, copiii, cu varste cuprinse intre 7 si 12 ani, vor participa la taberele de cartier intre orele 10,00 – 15,00, de luni pana vineri, in acest interval fiind organizate scenete, jocuri, concursuri, stafete, ateliere creative si alte actiuni ludice, avandu-se in vedere potentialul educativ si de socializare al acestor activitati.
Proiectul “Tabere de cartier” a fost initiat in urma cu un an cu ajutorul unui grup de voluntari Scout din Franta si a inregistrat un real succes printre copiii si parintii din sectorul 6.

Serviciul Relatii cu Mass- Media si Societatea Civila
Fax : 021/5298560

Sursa: Primăria sectorului 6

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>