Tabere de cartier în sectorul 6 al Capitalei

Începând din această săptămână, peste 100 de copii din sectorul 6 participă la tabere de cartier organizate la iniţiativa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, în incinta Şcolii Generale nr. 157 din cartierul Militari, respectiv a Şcolii Generale nr. 167, din cartierul Crângaşi.

Proiectul are ca scop includerea copiilor defavorizaţi care nu au posibilitatea de a merge în tabere la mare sau la munte, într-un program de educaţie non-formală şi de petrecere a timpului liber pe parcursul vacanţei de vară. Activităţile din tabere sunt susţinute, pe lângă psihologii şi animatorii angajaţi ai DGASPC Sector 6, de un grup de 20 liceeni voluntari de la liceele Lovinescu, Tudor Vianu şi Marin Preda.

În perioada 20 iunie – 3 iulie, copiii vor participa la taberele de cartier între orele 09.00 – 15.00, de luni până vineri, în acest interval fiind organizate scenete, jocuri, concursuri, ştafete, ateliere creative şi alte acţiuni ludice, avându-se în vedere potenţialul educativ şi de socializare al acestor activităţi.

Proiectul “Tabere de cartier”, a fost iniţiat în urmă cu doi ani cu ajutorul unui grup de voluntari Scout din Franţa şi a înregistrat un real succes printre copiii şi părinţii din sectorul 6.

Sursa: Primăria sectorului 6

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>