Tabară de cartier pentru copiii din Crângaşi

În primele zile ale lunii iulie, 60 de copii din cartierul Crângaşi, cu vârste cuprinse între 7 şi 10 ani care nu au posibilitatea de a merge în tabere la mare sau la munte, vor petrece momente de neuitat în cadrul taberei de cartier “În căutarea lui Nemo”.

Copiii care frecventează Centrul de zi Crângaşi (Şcoala  nr. 168), îndrumaţi de 15 voluntari,  vor petrece o săptămână în care “În căutarea lui Nemo” este povestea cu care vor simţi cu adevărat vacanţa de vară. Cei mici vor fi actori în scenete, se vor juca, vor organiza ateliere creative, ştafete şi alte activităţi ludice, toate având ca temă personajele îndrăgite, familia şi prietenia. Îmbunătăţirea orientării în spaţiu, a gândirii logice, precizia, disciplina, comunicarea şi dezvoltarea respectului faţă de natură şi om vor fi doar câteva dintre achiziţiile copiilor care participă la tabăra de cartier.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 organizează şi anul acesta, în perioada 25 iunie – 08 iulie 2012, ,,Tabere de cartier” – proiect aflat la cea de-a doua ediţie ce urmăreşte să îmbunătăţească programul de activităţi destinate copiilor din clasele primare. Proiectul “Tabere de cartier”a fost iniţiat cu ajutorul unui grup de voluntari Scout din Franţa şi a înregistrat un succes răsunător printre copiii şi părinţii din sectorul 6.

Scopul acestui proiect este includerea copiilor defavorizaţi într-un program de educaţie non-formală şi de petrecere a timpului liber pe parcursul vacanţei de vară. La ediţia precedentă au participat peste 100 de copii din sectorul 6.

Mai multe informaţii legate de programele derulate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6gasiţi la www.asistentasociala6.ro.

Sursa: Primăria sectorului 6

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>