Reabilitare termică gratuită în sectorul 6

Primarul Sectorului 6, Cristian Constantin Poteraş, propune un program de reabilitare termică gratuită
Primarul sectorului 6, Cristian Constantin Poteraş, vine în sprijinul locuitorilor din sector. Analizând perioda economică dificilă, precum şi problemele sociale ale locuitorilor sectorului 6, edilul va supune spre abrobare Consiliului Local al Sectorului 6 în Şedinţa de Consiliu din data de 15 decembrie 2011, preluarea integrală a cheltuielilor aferente lucrărilor de intervenţie corespunzătoare cotei de 20% ce revine asociaţiilor de proprietari incluse în Programul de reabilitare termică.
Autorităţile publice locale pot asigura, în limita fondurilor aprobate anual cu aceastã destinaţie, pe lângã cota de 30% preluarea parţialã sau integralã a cheltuielilor aferente lucrãrilor de intervenţie corespunzãtoare cotei de 20% ce revine asociaţiei de proprietari.
Reabilitarea termică a clădirilor este cea mai eficientă şi economică metodă de reducere a consumului de energie. Ea presupune decopertarea unei clădiri şi „anveloparea” ei într-un strat termoizolant, înlocuirea tâmplăriei clasice cu ferestre tip termopan, refacerea hidroizolaţiei terasei şi a subsolului blocului.
Beneficiile programului de reabilitare termică:
• Reabilitarea termică se efectuează gratuit pentru locatari, costurile fiind preluate integral de administraţia locală a Sectorului 6
• Facturile la întreţinere scad cu până la 50%, iar pierderile de căldură cu până la 80%
• Apartamentele vor fi mai bine încălzite, prin reducerea pierderilor de căldură
• Beneficiarii investiţiilor vor locui în imobile cu un aspect mai plăcut
• Creşte gradul de confort
Programul de reabilitare termică a blocurilor din sectorul 6 a început în anul 2007, în anul 2008 primele două blocuri, respectiv Blocul 2 din Aleea Politehnicii şi Blocul A 14 din Aleea Calatis nr. 3, au fost finalizate. În perioda 2009-2010 au fost reabilitate încă 27 de blocuri
În acest moment alte 300 de blocuri din sector sunt cuprinse în programul de reabilitare termică. Lucrările la primele 18 blocuri vor fi finalizate până la sfârşitul anului 2011, pentru alte 45 de blocuri s-au demarat lucrările de anvelopare, iar până în vara lui 2012 se vor finaliza toate cele 300 de blocuri.
Proiectul va continua până la finalizarea tuturor blocurilor din sector, iar prioritatea administraţiei locale rămâne aceea de atragere şi absorbţie a fondurilor nerambursabile.

Sursa: Primăria Sectorului 6

  1. pe ce criterii se selecteaza blocurile ce trebuie reabilitate ?

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>