Parcul Crângaşi trece de la Capitală la Poteraş

Parcul Crangasi va trece, dupa doi ani de controverse si procese, din Administrarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti in cea a Consiliului Local al Sectorului 6.

Parcul ce masoara 80.000 mp va fi administrat pe o perioada de cinci ani. Revocarea dreptului de administrare se va face daca Primaria Sectorului 6, condusa de Cristian Poteras, nu-si respecta obligatiile prevazute, scrie Puterea.

Astfel, edilul nu are dreptul sa-i schimbe destinatia, are obligatia de a asigura curatenia si de a suporta toate cheltuielile de intretinere. Orice interventie se va face numai cu acordul proprietarului, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucuresti, cu exceptia lucrarilor de intretinere de mica amploare si executate periodic.

Parcul dispune de doua terenuri de sport, doua locuri de joaca pentru copii, o scena pentru spectacole in aer liber si un spatiu ingradit pentru caini. Principala atractie a parcului o constituie Lacul Ciurel, cunoscut si ca Lacul Morii.

Parcul Crangasi, trecut, in 16 iunie 2005, din Administrarea Consiliului Local al Sectorului 6 in cea a Administratiei Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB) a fost subiect de scandal, alaturi de Parcul Izvor si cel de la Universitate, ba chiar obiect al unor procese timp de aproape doi ani.

Potrivit sursei citate, actiunile in instanta au fost introduse de Primaria Capitalei impotriva hotararilor CGMB de a le da in administrare consiliilor locale ale sectoarelor 6, 5, respectiv 3.

Sursa: ziare.com

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>