Ora Pământului în parcul Crângași

Ora Pământului în parcul Crângași

Primăria Sectorului 6 va participa la acțiunea “Lăsând Pământul să respire!”, susținând campania “Ora Pamântului”, desfășurată la nivel mondial. Astfel, sâmbătă, 31 martie 2012, între orele 20:30 și 21:30, la Primăria Sectorului 6 şi la sediile instituţiilor descentralizate vor fi stinse toate luminile.
Primarul Sectorului 6, Cristian Constantin Poteraș, Centrul Cultural European Sector 6 și Asociația Philson Young, alături de inițiatorul campaniei “Ora Pamântului” în România – Reinvent Consulting, vă invită, sâmbătă, 31 martie 2012, începând cu orele 20:30, în Parcul Drumul Taberei și în Parcul Crângași la cele două concerte eveniment ce vor fi susținute de artiștii Orchestrei Simfonice București. Din repertoriu nu va lipsi W. A. Mozart, J. Brahms, D. Shostakovich, J. Strauss, G. Puccini, G. Verdi și G. Dinicu.
Pe întreaga durată a evenimentului, curentul electric va fi oprit, iar concertele se vor desfășura la lumina lumânărilor, torțelor și lampioanelor.
Şi copiii vor fi încurajaţi să participe şi să susţină această campanie prin concursuri tematice unde vor primi premii din partea organizatorilor. Sâmbătă, între orele 11.00 – 13.00, atât în Parcul Crângași cât şi în Parcul Drumul Taberei, în program, vor fi incluse concursuri de desen, face-painting, premii şi multe alte surprize.
Este pentru prima dată când Primăria Sectorului 6 participă la această campanie prin stingerea luminilor exterioare și interioare.
Earth Hour – Ora pământului, este o campanie desfășurată la nivel mondial și face parte din cadrul acțiunilor de conștientizare a problemelor mediului înconjurător generate de activitatea umană. Este un eveniment care se organizează în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an.“Ora Pământului” constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.
Orchestra Simfonică București
Muzica este arta care ajunge cel mai ușor la sufletele oamenilor, iar prin participarea la acest eveniment a Orchestrei Simfonice București, dorim să arătăm că publicul și artiștii pot susține această cauză și pot crea un eveniment unic care să demonstreze că schimbarea reală stă în puterea fiecăruia dintre noi.
Din dorința de a deschide către un public variat, către lumea sunetelor și a formelor muzicale, în peisajul muzical românesc, a luat ființă Orchestra Simfonică București, un proiect inițiat în anul 2007 de către Asociația Philson Young. Misiunea Orchestrei Simfonice București constă în atragerea, educarea și formarea unei palete extrem de largi de iubitori de muzică. Astfel, sunt abordate concepte de programe muzicale novatoare, unice în România.

Sursa: Primăria sectorului 6

  1. o actiune foarte buna din partea Primariei sector 6! ne punem si noi in rand cu un eveniment ce se petrecere in mai multe tari… felicitari!

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>