Liga tinerilor sportivi – ediția a X-a – 5 noiembrie 2011


În data de 5 noiembrie 2011, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 organizează cea de-a zecea ediţie a competiţiei „Liga Tinerilor Sportivi”, începând cu ora 09.00, în Parcul Crângaşi.
Competiţia este dedicată copiilor din sistemul de protecţie, anul acesta participând echipe ale sectoarelor 2, 3, 4, 5 şi 6, precum şi echipe formate din elevi ai unor licee din sectorul 6. Toţi cei 56 de copii participanţi vor fi răsplătiţi cu diplome şi premii constând în echipamente sportive şi pachete cu dulciuri.
“Liga Tinerilor Sportivi” este un proiect de tradiţie al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, care se înscrie în strategia de prevenire a comportamentelor delincvente ale copiilor.
Destinat iniţial copiilor ce stăteau permanent sau temporar pe stradă, succesul înregistrat a impus extinderea proiectului la alte categorii de beneficiari, în special copii cu devianţă comportamentală, aflaţi în risc de abandon şcolar, risc de delincvenţă sau proveniţi din familii marginalizate sau din centrele de plasament.
Proiectul îşi propune atragerea copiilor cu probleme psiho-sociale în activităţi sportive cu scop educativ şi de modelare a comportamentului în colectivitate.
Modalităţile de stimulare a comunicării şi responsabilizării, pe care le implică lucrul în echipă, au impus astfel de iniţiative în activitatea de asistenţă socială. Se urmăreşte dezvoltarea capacităţilor de relaţionare pentru acesti copii, crearea unei modalităţi de condiţionare a imbunătaţirii comportamentului copiilor şi, nu în ultimul rând, oferirea unei alternative educative pentru petrecerea timpului liber şi identificarea de noi cazuri de copii aflaţi în situaţii de risc.
Participarea la programul de fotbal este completată de activităţile de asistenţă socială, consiliere psihologică şi sprijinire a familiei de origine. Performanţa sportivă constituie un obiectiv secundar în cadrul proiectului, importante fiind efectele participării la acest program asupra conduitei copiilor (reluarea legăturii cu şcoala, reintegrare familială, evitarea recidivei pentru copiii delincvenţi etc).
Selectarea copiilor pentru participarea la competiţii se face ţinând cont de rezultatele şcolare şi de comportamentul copiilor în familie.
În fiecare an, peste 40 de copii, cu vârste între 10 şi 18 ani, domiciliaţi în sectorul 6, participă la antrenamente săptămânale, precum şi la turnee sau competiţii între echipe de fotbal din sistemul de protecţie a copilului sau din şcoli, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 organizând anual o asemenea competiţie.

Sursa: Primăria Sectorului 6

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>