Competiţie sportivă în Parcul Crângaşi

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 anunţă în data de 29 mai 2010 (începând cu ora 9:00) cea de-a 9-a ediţie a competiţiei “Liga Tinerilor Sportivi”, ce se organizează în parcul Crângaşi.

In data de 29 mai 2010, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 organizeaza cea de-a noua editie a competitiei „Liga Tinerilor Sportivi”, incepând cu ora 09.00, in Parcul Crângasi.
Competitia este dedicata copiilor din sistemul de protectie, anul acesta participând echipe ale sectoarelor 2, 3, 4 si 6, precum si doua echipe formate din elevi ai unor licee din sectorul 6.
Toti cei 60 de copii participanti vor fi rasplatiti cu diplome si premii constând in echipamente sportive. Câstigatorii locului intâi vor pleca intr-o excursie la munte.
“Liga Tinerilor Sportivi” este un proiect de traditie al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, care se inscrie in strategia de prevenire a comportamentelor delincvente ale copiilor.
Destinat initial copiilor ce stateau permanent sau temporar pe strada, succesul inregistrat a impus extinderea proiectului la alte categorii de beneficiari, in special copii cu devianta comportamentala, aflati in risc de abandon scolar, risc de delincventa sau proveniti din familii marginalizate sau din centrele de plasament.
Proiectul isi propune atragerea copiilor cu probleme psiho-sociale in activitati sportive cu scop educativ si de modelare a comportamentului in colectivitate. Modalitatile de stimulare a comunicarii si responsabilizarii, pe care le implica lucrul in echipa, au impus astfel de initiative in activitatea de asistenta sociala.
Se urmareste dezvoltarea capacitatilor de relationare pentru acesti copii, crearea unei modalitati de conditionare a imbunatatirii comportamentului copiilor si, nu in ultimul rând, oferirea unei alternative educative pentru petrecerea timpului liber si identificarea de noi cazuri de copii aflati in situatii de risc.
Participarea la programul de fotbal este completata de activitatile de asistenta sociala, consiliere psihologica si sprijinire a familiei de origine. Performanta sportiva constituie un obiectiv secundar in cadrul proiectului, importante fiind efectele participarii la acest program asupra conduitei copiilor (reluarea legaturii cu scoala, reintegrare familiala, evitarea recidivei pentru copiii delincventi etc). Selectarea copiilor pentru participarea la competitii se face tinând cont de rezultatele scolare si de comportamentul copiilor in familie.
In fiecare an, peste 40 de copii, cu vârste intre 10 si 18 ani, domiciliati in sectorul 6, participa la antrenamente saptamânale, precum si la turnee sau competitii intre echipe de fotbal din sistemul de protectie a copilului sau din scoli, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 organizând anual o asemenea competitie.

Serviciul Relatii cu Mass- Media si Societatea Civila
Fax : 021/5298560

Sursa: Primăria sectorului 6

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>