Brad de Crăciun cu semnificație aparte în Parcul Crângași

Sâmbătă, 3 decembrie 2011, locuitorii Sectorului 6 vor fi martorii unui eveniment dedicat Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Handicap.
În semn de solidaritate şi pentru a sensibiliza opinia publică cu privire la situaţia acestei categorii sociale defavorizate, în parcul Crângaşi din Sectorul 6 va fi aprins un brad de Crăciun cu 11.000 de beculeţe, fiecare beculeţ reprezentând o persoană cu handicap din comunitatea sectorului 6.
La evenimentul care începe la orele 18.00, vor participa 100 de persoane cu handicap care alături de Primarul Sectorului 6, Cristian Constantin Poteraş, vor aprinde cele 11.000 de beculeţe ce vor lumina timp de o lună parcul Crângaşi.
Pentru a sublinia şi mai mult semnificaţia acestui gest, fiecare culoare care se va aprinde în pomul de Crăciun va simboliza lupta împotriva unor maladii dintre cele mai frecvente, precum diabet, cancer sau SIDA care, în urma diagnosticării, impun acordarea statutului de persoană cu dizabilităţi.
Încă din 1992, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a făcut apel la statele membre să marcheze ziua de 3 decembrie pentru ca persoanele cu dizabilităţi să fie tot mai mult integrate în societate (Rezoluţia 47/88).
În Sectorul 6, din totalul de 11.000 persoane cu dizabilităţi din evidenţele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, 630 dintre aceştia sunt copii.
„Gestul nostru simbolizează implicarea în acordarea sprijinului persoanelor cu dizabilităţi. Acestea au dreptul să se bucure de şanse egale şi vom realiza acest lucru prin toate mijloacele de care dispunem. Ziua Internaţională a Persoanelor cu Handicap are o mare încărcătură din punct de vedere uman şi al respectării drepturilor omului pentru persoanele cu handicap”, primarul sectorului 6, Cristian Constantin Poteraş.

Sursa: Primăria Sectorului 6

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>